Ajankohtaiset

Otavan Opiston liikelaitoksesta Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia

Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia järjestää muun muassa Nettilukiota.

Mikkelin kaupungin omistaman Otavan Opiston liikelaitoksen nimi muuttuu 1.12.2018 alkaen Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaksi. Kaupunginhallitus vahvisti nimimuutoksen kokouksessaan maanantaina 26.11. Otavan Opiston perinteikäs kansanopisto jatkaa toimintaansa Otavan Opistona uudelleen nimetyn liikelaitoksen alla. Liikelaitos tarjoaa vapaan sivistystyön koulutusten lisäksi myös verkossa toimivaa Nettilukiota, jossa voi suorittaa koko aikuislukion oppimäärän puhtaasti verkko-opintoina sekä aikuisten perusopetusta.

Nimimuutoksen taustalla ovat epäselvyydet, joita kaksi toisiaan lähellä olevaa nimeä: Otavan Opiston liikelaitos ja Otavan Opiston kansanopisto ovat aiheuttaneet muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Uusi nimi selkeyttää tilannetta, jossa kansanopiston järjestämä sisäoppilaitosmuotoinen lukiotoiminta ja liikelaitoksen verkossa järjestämä lukiotoiminta erottuvat selkeämmin toisistaan. Nimimuutoksen lisäksi Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavian Nettilukiolle haetaan oma oppilaitostunnus. Myös tämä selkeyttää osaltaan sisäoppilaitosmuotoisen ja nettilukiokoulutuksen eroja.

Käytännössä liikelaitoksen toiminta jatkuu ennallaan, sillä Otavan Opiston kansanopisto, Nettilukio ja aikuisten perusopetus ovat toimineet Mikkelin kaupungin perustaman ja omistaman kunnallisen liikelaitoksen alla vuodesta 2006.

Otavan Opiston liikelaitoksesta Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaksi

• Otavan Opiston kansanopisto perustettiin vuonna 1892
  • Otavan Opiston kansanopisto siirtyi Mikkelin maalaiskunnan omistukseen vuonna 1988
  • Mikkelin maalaiskunta yhdistyi Mikkelin ja Anttolan kanssa vuonna 2001
  • Mikkelin kaupungin omistama kunnallinen Otavan Opiston liikelaitos aloitti toimintansa vuonna 2006. Otavan Opiston kansanopisto toimii osana perustettua liikelaitosta.
  • Otavan Opiston liikelaitoksen nimi vaihtuu Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaksi 1.12.2018. Otavan Opiston kansanopiston nimi ja toiminta säilyvät ennallaan.

Harri Jokinen, johtaja-rehtori
harri.jokinen@otavanopisto.fi

Jari Kinnula, vararehtori
jari.kinnula@otavanopisto.fi