Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Tunnista vanhat aarteet – keräilykurssi 13.-14.4.2019 (Otava)

Opi tekemään löytöjä kirppareilla tai huutokaupoissa! Asiantuntija-apua keräilyharrastajille tai sellaisiksi aikoville.

Tieto on valtaa historiaa huokuvien esineiden lumoavassa maailmassa! Sattumalta löydetyn merkityksettömältäkin tuntuvan esineen takaa saattaa löytyä huikea seikkailu tai mummon piironginlaatikosta sukupolvien mittainen tarina.

Tunnista vanhat aarteet -kurssi soveltuu kaikille antiikki- ja keräilyharrastuksesta kiinnostuneille - niin vasta-alkajille kuin jo keräilyharrastuksen puremille konkareillekin.

Kurssin aikana käydään läpi perusteet kaikista alla luetelluista osa-alueista ja osallistujat saavat runsaasti käytännön vinkkejä erilaisten esineistöjen tunnistamiseen ja niiden keräilyarvojen arviointiin:

 • Johdatus antiikkiin ja sen arvoihin
 • Antiikin ostopaikat
 • Tyyli, ikä ja kunto
 • Huonekalut
 • Valaisimet
 • Pelit
 • Itämaiset matot
 • Ryijyt ja tekstiilit
 • Posliini
 • Lasi
 • Arvometalli, kuten kulta ja hopea
 • Maalaustaide
 • Grafiikka

Ilmoittautuneille lähetetään ennakkotehtävä ja materiaalia tutustuvaksi ennen kurssia. Jokaisella kurssilaisella on mahdollisuus antaa yksi omavaltaisesti valittu esine arvioitavaksi kurssin aikana.

Ajankohta

13.-14.4.2019

Paikka

Otavan Opisto Otavantie 2 B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu


lauantain 13.4. klo 9.00 - 16.00
sunnuntai 14.4. klo 9.00 - 14.00

Opettaja

Kurssilla luennoi ja sen sisällöstä vastaa antiikki- ja taidealan konsultti Maria Ekman-Kolari, jolla on lähes 30 vuoden kokemus antiikin, designin ja taiteen jälleenmyynti-markkinoilta. 

Maria Ekman-Kolari on työskennellyt vastuullisena asiantuntijana, intendenttinä ja meklarina Hörhammerilla, Bukowskilla ja Hagelstamilla. Maria pitää Koti ja Keittiö-lehdessä suosittua Vanhat tavarat-palstaa. Lisätietoja: mariaekmankolari.com

Hinta

Kurssin hinta on 185€/hlö (sis. koulutus ja kurssiohjelman mukaiset ateriat) Huom! majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla kurssin hintaan sisältyvä varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai valitsemalla maksutavaksi lasku (kurssin hintaa sisältyvä varausmaksu laskutetaan tuolloin loppulaskun yhteydessä); jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Maksut voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä tai Saldolla.

Kurssin toteutuminen edellyttää 15 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa (1hh/50€/yö tai 2hh/25 €/yö, sis. aamiainen); tiedustele vapaita huoneita hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisätiedot

Lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 29.3.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 29.3.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Paikka:

  Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: antiikki, keräily, kirpputori, huutokauppa, taide, lasi, keramiikka, lomonosov, wirkkala, still, edenfelt, gallen-kallela, halonen, tsaari, aaltonen, tynrll, tynell, arabia, notsjö, toikka

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su