Lääkislinja

Valmistaudu lääketieteellisen pääsykokeisiin

Otavan Opiston lääketieteen linjan opiskelijoita
Lääkislinjalaisten ensimmäinen lähiviikko ja yhteiskuva.
Kuvassa myös Digitaalisen kaupunkiseikkailun digimies.

Lääkislinjalla kerrataan ja syvennetään lukion biologian, fysiikan ja kemian oppimääriä, opiskellaan pääsykokeessa tarvittavaa matematiikkaa, valmistaudutaan pääsykokeeseen tekemällä monentyyppisiä tehtäviä ja harjoituspääsykokeita sekä ainekohtaisia kokeita. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jota seurataan koko lukuvuoden ajan. Huomaathan, että biologian, fysiikan ja kemian opiskelu valmentaa hyvin myös eri alojen pääsykokeisiin, jotka perustuvat näiden luonnontieteiden lukion oppimääriin. Tällaisia ovat esimerkiksi farmasia tai ravitsemustiede.

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:
– opiskelutekniikat, pääsykokeen vastaustekniikat, vastausnopeus ja paineensietokyky
– lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärien kertaaminen ja syventäminen
– fysiikan ja kemian matematiikka
– etäopiskelutaidot
– harjoituspääsykokeet

Lähi- ja etäopiskelu

Opinnot kestävät koko lukuvuoden ja koostuvat lähiopetuksesta, etäopetuksesta sekä itsenäisistä ja ryhmäoppimistehtävistä. Lähiopetusta on kerran kuussa Otavan Opistossa Mikkelissä, jolloin on mahdollista majoittua opiston asuntolassa. Ryhmäkoko on mukavan pieni, jolloin ryhmässä on helppo keskustella ja kysellä ja ryhmästä saa arvokasta vertaistukea.

Otavan Opiston Lääkislinjalla ohjattu etäopetus on luonteva osa opintoja. Opintojen ohella otetaan samalla haltuun nykyaikaisia etäopiskelutaitoja, joita tarvitaan myöhemmin yliopisto-opinnoissa. Etäopiskelujaksot koostuvat opettajien pitämistä vuorovaikutteisista verkko-opetustunneista, kyselytunneista, itsenäisestä työskentelystä ja palautettavista tehtävistä. Tehtävistä saa aina henkilökohtaisen palautteen.

Oppimateriaalit

Opetuksessa käytetään valmennuskeskus Epionen oppikirjoja sekä opettajien valmistamia materiaaleja. Opiskelijat voivat käyttää myös jo hankkimiaan kirjoja opintojensa tukena.

Kustannukset

Koulutus toteutetaan vapaan sivistystyön opintoina. Koko lukuvuoden opintomaksut ovat yhteensä noin 3200€, sisältäen opetuksen, oppimateriaalit, lähiviikoilla lounaat ja päiväkahvit. Lisäksi, mikäli opiskelija majoittuu opiston asuntolassa lähiviikolla, on asumisen hinta 30€/vko. Opintomaksut laskutetaan kuukausittain.

Koulutus on opintotukikelpoista. Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintojen alkamisen jälkeen opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opiskelumaksuista.

Pääsyvaatimukset

Koulutukseen pääsyvaatimuksena on hakukelpoisuus lääketieteen koulutusohjelmiin:
  • ylioppilastutkinto tai vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto
  • hyvä suomenkielen taito

Valintaperusteet

Koulutukseen voidaan valita, jos opiskelija on 18 vuotta täyttänyt ja suorittanut toisen asteen tutkinnon. Koulutukseen hakevan on osoitettava hakuvaiheessa riittävä suomen kielen taito. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintaperusteissa painotetaan etenkin motivaatiota ja valmiuksia sitoutua opiskeluun. HUOM! Koulutuksen ryhmäkoko on pieni, koulutukseen otetaan korkeintaan 24 henkilöä.

Hakeminen

Koulutuksen ajoitus: 2.9.2019–15.5.2020