Aineopiskelu

Lukion kursseja huviksi tai hyödyksi

Nettilukio tarjoaa suuren valikoiman lukio-opintoja avoimeen opiskeluun. Ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole, ja voit opiskella joko harrastusmielessä tai täydentääksesi omia lukio-opintojasi tai ammatillisia opintojasi (YTO-aineita).

Itsenäisen opiskelun voit aloittaa milloin vain ilmoittautumalla Nettilukion aineopiskelijaksi, minkä jälkeen kaikki tarjoamamme opinnot ovat vapaasti opiskeltavissa verkko-oppimisympäristössämme Muikussa.

Opintojaksot opiskellaan kokonaan netissä tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Kokeita Nettilukiossa ei ole. Aineopiskelijoiden kurssisuoritukseen kuuluu kurssin lopussa verkkotapaaminen opettajan kanssa (näyttötapaaminen).

Suorittamasi opinnot arvioidaan ja saat niistä todistukset. Arvioiduista opintosuorituksista peritään kurssimaksu. Lasku lähetetään paperilaskuna jälkikäteen.

Opintoja avoimeen opiskeluun

Nettilukiossa avoimesti opiskeltavat lukiokurssit löydät Muikun kurssipoimurista.

Katso avoimet kurssit tästä
Nettilukion aineopiskelun logo, teksti: "Lukion kursseja..."

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Jokaisella opiskelijalla on oltava oma henkilökohtainen sähköpostiosoite, koska ilmoittautumislomakkeen tallentamisen jälkeen opiskelijalle lähetetään ohjeet Muikku-tunnusten tekemiseen sähköpostitse.

Oppivelvolliset voivat ilmoittautua aineopiskelijaksi vain, jos asiasta on sovittu oman oppilaitoksen kanssa ja oppilaitos on tehnyt Nettilukion kanssa oppilaitossopimuksen sekä maksaa suoritettavat opintojaksot (yhteydenotot aineopiskelu@otavia.fi).

Kurssimaksut

Kun haluat suorituksistasi arvioinnin esimerkiksi omia lukio-opintojasi varten, peritään kurssikohtainen maksu.
– OPS2016-kursseilla kurssimaksu on 140€/kurssi
– OPS2021-opintojaksoilla maksu on 1 op/opintojakso = 95 €, 2 op/opintojakso = 140 € ja 3 op/opintojakso = 175 €

Kurssimaksulasku lähetetään noin 3 viikkoa kurssin suorittamisen jälkeen paperilaskuna tai OmaPostiin (jos se on käytössä).

Jos opiskelet jossakin sopimusoppilaitoksessamme (oppilaitoksen nimi löytyy ilmoittautumislomakkeen listalta), varmista aina etukäteen oman oppilaitoksesi opolta tai rehtorilta, maksaako oppilaitos Nettilukiossa suorittamasi kurssin puolestasi.

Oppivelvolliset voivat suorittaa kursseja, vain jos oma oppilaitos on tehnyt Nettilukion kanssa oppilaitossopimuksen ja maksaa kurssit.

Jos haluat vain tutustua oppimateriaaliin itsenäisesti, sinun ei tarvitse ilmoittautua opiskelijaksi, vaan voit katsella avoimia materiaaleja osoitteessa https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Lisätietoja opiskelusta ja ilmoittautumisesta

Yhteydenotot sähköpostilla: aineopiskelu@otavia.fi

Yleinen opintoneuvonta, suoritukset, todistukset ja kurssimaksut
Mari Salmela, puh. 044 794 5107

Opintojen ohjaus, yleinen opintoneuvonta, oppilaitossopimukset
Sari Jaaranen, puh. 044 794 5271