Jääkiekkoilija Mikko Kokkoselle Nettilukio on oikea valinta

Kuvassa Jukurit-pelaaja Mikko Kokkonen

Mikko Kokkonen on ammattijääkiekkoilija ja nettilukiolainen. Suurin osa Kokkosen ikätovereista opiskelee vielä päivälukiossa, mutta Kokkosen aamut ja illat kuluvat treeneissä, joten päivälukion kursseille osallistuminen on mahdotonta.

– Tällä hetkellä olen motivoitunut pelaamaan jääkiekkoa ja pelaaminen vie suurimman osan  ajastani, hän kertoo.

Nettilukiossa Kokkonen voi opiskella silloin, kun hänelle sopii, yleensä iltaisin viimeisten treenien jälkeen.

– Nettilukio antaa hyvät olosuhteet ja puitteet sille, että pystyn tekemään koulua juuri silloin, kun minulla on aikaa ja jaksamista, Kokkonen toteaa.

Itsenäinen opiskelu ei ole yksinäistä opiskelua

Vaikka Kokkonen opiskelee itsenäisesti ja omien aikataulujen mukaisesti, hän ei kuitenkaan koe opiskelevansa yksin. Päinvastoin.

– Aina löytyy sellainen jolta voi kysyä, jos tulee joku ongelma, hän kertoo.

Nettilukiossa apua antavat ensisijaisesti opettajat, mutta myös kanssaopiskelijoilta voi saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Vaikka opiskelu tapahtuu virka-aikojen ulkopuolella, aina löytyy joku toinenkin, joka on “online”.

– Että siinä mielessä opiskelu ei ole yksinäistä, vaikka yksin tehtäviä tehdäänkin, Kokkonen toteaa.

Urheilu-uran jälkeen alkaa uusi elämä

Kokkoselle jääkiekko on tässä vaiheessa kaikki kaikessa. Se tarkoittaa sitä, että jääkiekko tulee ensin, lukio sitten.

– Jääkiekko on ammatti toivottavasti vielä pitkään, mutta jossakin vaiheessa ura loppuu ja sitten pitää vielä tehdä jotakin.

Vaikka Kokkosella ei ole vielä hajuakaan, mitä tuo jotakin voisi olla, sen hän tietää, että lukion päättötodistuksesta ei ole ainakaan haittaa sen saavuttamisessa. Samaa mieltä on Nettilukion linjanvetäjä Miia Sivén.

– Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto avaavat monipuolisesti reittejä eri opintoihin urheilu-uran jälkeen, hän toteaa. – Mutta on hyvä muistaa, että jo jääkiekkouran aikana lukio-opinnoista on monenlaista hyötyä, kun kielitaito ja yleissivistys karttuvat.

Mikko Kokkonen on Nettilukion tutkintotavoitteinen opiskelija.

Opiskelijaksi Nettilukioon?

Nettilukiossa opiskelet koko aikuislukion oppimäärän itsenäisinä verkko-opintoina. Annamme sinulle mahdollisuuden joustavaan opiskeluun kohti ylioppilastutkintoa oman elämäntilanteesi mukaan. Opiskelijaksi voit hakea koska vaan, vuoden ympäri. Nettilukio on aina auki!

Lue lisää Nettilukiossa opiskelusta