Nettilukio 25 vuotta

nettilukio 25 vuotta

Pitkä matka on kuljettu siitä, kun vuonna 1997 lähdimme rakentamaan Otavan Opiston aikuislukion kylkeen aivan uudenlaista tapaa opiskella lukio-opintoja. Ajatus internetissä tapahtuvasta opiskelusta herätti monissa ihmetystä ja epäilystä, mutta me näimme jo tuolloin verkko-oppimisen ainutlaatuiset mahdollisuudet, ilman koulun seinien ja aikataulujen rajoituksia. Selvästikään emme olleet ihan hakoteillä!

Lukion pystyttäminen internetiin vaati meiltä rohkeita, radikaalejakin ratkaisuja. Alussa oli paljon pohdittavaa ja selvitettävää niin pedagogiikan, oppimateriaalien, tekniikan, käytäntöjen kuin hallinnon suhteen. Mikä oppimisen ylipäänsä mahdollistaa ja mikä siinä on olennaista? Mikä opiskelijalle on tärkeää? Voiko oppimista osoittaa muutenkin kuin kurssikokeella? Nettilukion alkuvaiheiden tunnelmat välittyvät hienosti tämän juhlavuoden sivuston henkilökuvista, esimerkiksi Hannu Linturin, Kaisa Lindströmin, Taru Kekkosen ja Ville Venäläisen tai Jari Sarjan haastatteluista.

Nyt, vuonna 2022 Nettilukio on kasvanut aikuiseksi ja itsenäistynyt Otavan Opistosta omaksi oppilaitoksekseen. 25 vuoden aikana olemme ehtineet huomata, mikä toimii ja mikä ei. Nykyiset nettilukiolaiset – joita on jo tuhatkunta – saavatkin tallata vuosien saatossa tasaisiksi muotoutuneita opiskelupolkuja.

Olemme oppineet ymmärtämään ja tukemaan itsenäisen etäopiskelun ominaispiirteitä koko ajan paremmin. Se näkyy monessa eri asiassa, kuten

• verkko-opettajiemme pedagogisessa otteessa
  • ohjaajiemme tavassa tukea opiskelijoidemme opiskelutaivalta
  • verkkokursseissamme, jotka olemme rakentaneet palvelemaan juuri tätä opiskelumuotoa
  • oppimisympäristössämme Muikussa, joka ei ole vain lähiopetuksen tuki, vaan paikka, jossa kaikki opiskelijan tarvitsemat palvelut löytyvät samasta osoitteesta ja jossa opiskelijan, opettajan ja ohjaajan on helppoa ja sujuvaa toimia.

Tänä vuonna juhlimme Nettilukion 25-vuotista taivalta tuomalla esiin kaikkea sitä, mistä Nettilukio on tehty ja mitä Nettilukiossa tehdään:

• 25-osainen henkilökuvasarja esittelee Nettilukion tekijöitä. Henkilökuvista 20 on julkaistu aiemmin vuonna 2017, kun Nettilukio täytti 20 vuotta, ja tätä juhlavuotta varten sarja täydentyy viidellä uudella haastattelulla.
  • Juhlavuoden webinaarisarja nostaa näkyviin toimintaamme ja osaamistamme.
  • Keväällä haastamme teidät kaikki opiskelemaan Nettilukiossa: tästä lisää lähempänä haasteen alkamista!
Nettilukio 25 vuotta, Otavan Opisto 130 vuotta

Toivotamme sinut tervetulleeksi juhlimaan Nettilukion 25-vuotista taivalta kanssamme, osallistumaan juhlavuoden tapahtumiin ja ennen kaikkea opiskelemaan meillä!

Lisätietoja: Miia Sivén, lukiokoulutuksen rehtori, miia.siven@otavia.fi, 040 129 4671