Otavian verkkokurssit opettajien apuna

Moni opettaja miettii näinä päivinä tapoja hoitaa opetuksensa etänä. Osalla opettajista on jo paljon valmista materiaalia verkkoon, mutta jos sitä kaipaa lisää, Nettilukion ja Nettiperuskoulun avoimet verkkokurssit ovat yksi keino saada opiskelijoille nopeastikin käyttöön laadukkaita, valmiita, verkkoon mietittyjä oppimateriaaleja. 

Materiaalimme ovat CC-lisensoituja, eli vapaasti käytettävissä ei-kaupallisesti, kunhan nimeää lähteen. Materiaaleja voi hyödyntää sellaisenaan joko ohjaamalla opiskelijoita opiskelemaan näitä materiaaleja tai tekemään kurssien tehtäviä – tehtävien palautuksen itselleen voi ope miettiä itse haluamaansa muotoon. 

Myös kokonaisia kursseja Otavian Muikku-alustalla on mahdollista saada opettajien käyttöön siten, että opettaja itse hallinnoi ja arvioi suoritukset Muikussa. Tämä vaihtoehto edellyttää oppilaitostason yhteistyötä, ja jos se kiinnostaa, ota yhteys Nettilukion osalta Sari Jaaraseen () ja Nettiperuskoulun osalta Annukka Manniseen (

Sekä Nettilukion että -peruskoulun materiaalit noudattavat aikuisten opetussuunnitelmia, mutta ovat hyödynnettävissä myös nuorten puolella. Ne löytyvät avoimesti verkko-oppimisympäristöstämme Muikusta osoitteesta otavanopisto.muikkuverkko.fi. Materiaaleja voi selata Muikun avoimella sivulla rekisteröitymättä, jolloin pääsee näkemään suuren osan materiaaleista. Rekisteröitymällä aineopiskelijaksi pääsee näkemään koko tarjonnan – rekisteröityminen on maksutonta.

Paljon tsemppiä kaikille tähän kevääseen, pidetään toisistamme huolta!

Terveisin Otavian väki