Aineopiskelu

Lukion kursseja huviksi tai hyödyksi

Nettilukio tarjoaa suuren valikoiman lukio-opintoja avoimeen opiskeluun. Ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole, ja voit opiskella joko harrastusmielessä tai täydentääksesi omia lukio-opintojasi tai ammatillisia opintojasi (YTO-aineita).

Itsenäisen opiskelun voit aloittaa milloin vain ilmoittautumalla Nettilukion aineopiskelijaksi, minkä jälkeen kaikki tarjoamamme opinnot ovat vapaasti opiskeltavissa verkko-oppimisympäristössämme Muikussa.

Opintojaksot opiskellaan kokonaan netissä tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Kokeita Nettilukiossa ei ole. Aineopiskelijoiden kurssisuoritukseen kuuluu kurssin lopussa verkkotapaaminen opettajan kanssa (näyttötapaaminen).

Suorittamasi opinnot arvioidaan ja saat niistä todistuksen. Arvioiduista opintosuorituksista peritään kurssimaksu. Maksu maksetaan verkkomaksuna arviointipyyntöä tehdessä.

Aineopiskelijan matkaopas

Opintoja avoimeen opiskeluun

Nettilukiossa avoimesti opiskeltavat lukiokurssit löydät Muikun kurssipoimurista.

Katso avoimet kurssit tästä
Nettilukion aineopiskelun logo, teksti: "Lukion kursseja..."

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Oppivelvolliset ja maksuttoman toisen asteen opetukseen oikeutetut voivat ilmoittautua aineopiskelijaksi vain, jos asiasta on sovittu oman oppilaitoksen kanssa ja oppilaitos on tehnyt Nettilukion kanssa oppilaitossopimuksen sekä maksaa suoritettavat opintojaksot (yhteydenotot: aineopiskelu@otavia.fi).

Jos olet alle 20-vuotias, tarkistamme tietosi Opetushallituksen Valpas-palvelusta ennen opiskelijaksi hyväksymistä. 

Jokaisella opiskelijalla on oltava oma henkilökohtainen sähköpostiosoite, koska ilmoittautumislomakkeen tallentamisen jälkeen opiskelijalle lähetetään ohjeet Muikku-tunnusten tekemiseen sähköpostitse.

Kurssimaksut

Kun haluat suorituksistasi arvioinnin esimerkiksi omia lukio-opintojasi varten, peritään opintojaksokohtainen maksu.

Opintojaksojen maksut 31.7.2024 saakka:
– 1 op/opintojakso = 95 €
– 2 op/opintojakso = 140 €
– 3 op/opintojakso = 175 €

Opintojaksojen maksut 1.8.2024 alkaen
– 1 op/opintojakso = 105 €
– 2 op/opintojakso = 150 €
– 3 op/opintojakso = 185 €

Kurssimaksu maksetaan verkkomaksuna arviointipyynnön yhteydessä. Mikkelin kaupungin verkkokaupassa on käytössä Paytrailin tarjoamat maksumahdollisuudet. Voit siis maksaa arvioinnistasi esimerkiksi verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksulla.

Jos opiskelet jossakin sopimusoppilaitoksessamme (oppilaitoksen nimi löytyy ilmoittautumislomakkeen listalta), varmista aina etukäteen oman oppilaitoksesi opolta tai rehtorilta, maksaako oppilaitos Nettilukiossa suorittamasi kurssin puolestasi.

Oppivelvolliset ja maksuttoman toisen asteen opetukseen oikeutetut voivat ilmoittautua aineopiskelijaksi vain, jos asiasta on sovittu oman oppilaitoksen kanssa ja oppilaitos on tehnyt Nettilukion kanssa oppilaitossopimuksen sekä maksaa suoritettavat opintojaksot (yhteydenotot: aineopiskelu@otavia.fi).

Jos haluat vain tutustua oppimateriaaliin itsenäisesti, sinun ei tarvitse ilmoittautua opiskelijaksi, vaan voit katsella avoimia materiaaleja osoitteessa https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Lisätietoja opiskelusta ja ilmoittautumisesta

Tutustu Aineopiskelijan matkaoppaaseen

Yhteydenotot sähköpostilla: aineopiskelu@otavia.fi

Yleinen opintoneuvonta, suoritukset, todistukset ja kurssimaksut
Silva Suomala, puh. 040 129 4167

Oppilaitossopimukset
Sari Jaaranen, puh. 044 794 5271