Aineopiskelu

Lukion kursseja huviksi tai hyödyksi

Nettilukio tarjoaa suuren valikoiman lukiokursseja avoimeen opiskeluun. Ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole, ja voit opiskella joko harrastusmielessä tai täydentääksesi omia lukio-opintojasi tai ammatillisia opintojasi (YTO-aineita). Kurssien itsenäisen opiskelun voit aloittaa milloin vain ilmoittautumalla Nettilukion aineopiskelijaksi, minkä jälkeen kaikki tarjoamamme kurssit ovat vapaasti opiskeltavissa verkko-oppimisympäristössämme Muikussa.

Kurssit opiskellaan kokonaan netissä, tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Kokeita Nettilukiossa ei ole. Suorittamasi kurssit arvioidaan ja saat niistä todistukset. Arvioiduista kurssisuorituksista peritään kurssimaksu. Lasku lähetetään paperilaskuna jälkikäteen.

Kursseja avoimeen opiskeluun

Nettilukiossa avoimesti opiskeltavat lukiokurssit löydät Muikun kurssipoimurista.

Katso avoimet kurssit tästä
Nettilukion aineopiskelun logo, teksti: "Lukion kursseja..."

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Jokaisella opiskelijalla on oltava oma henkilökohtainen sähköpostiosoite, koska ilmoittautumislomakkeen tallentamisen jälkeen opiskelijalle lähetetään ohjeet Muikku-tunnusten tekemiseen sähköpostitse.

Kurssimaksut

Kun haluat kurssisuorituksistasi arvioinnin esimerkiksi omia lukio-opintojasi varten, peritään kurssikohtainen maksu, joka on 140 €.

Jos opiskelet jossakin sopimusoppilaitoksessamme (oppilaitoksen nimi löytyy ilmoittautumislomakkeen listalta), varmista aina etukäteen oman oppilaitoksesi opolta tai rehtorilta, maksaako oppilaitos Nettilukiossa suorittamasi kurssin puolestasi.

Jos haluat vain tutustua oppimateriaaliin itsenäisesti, sinun ei tarvitse ilmoittautua opiskelijaksi, vaan voit katsella avoimia materiaaleja osoitteessa https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Lisätietoja opiskelusta ja ilmoittautumisesta

Yhteydenotot sähköpostilla: aineopiskelu@otavia.fi

Yleinen opintoneuvonta, suoritukset, todistukset ja kurssimaksut
Mari Salmela, puh. 044 794 5107

Opintojen ohjaus, yleinen opintoneuvonta, oppilaitossopimukset
Sari Jaaranen, puh. 044 794 5271

Lisätietoa opiskelusta löydät Aineopiskelijan matkaoppaasta

Avaa matkaopas tästä
Kuva esittelee aineopiskelijan reittiä Nettilukiossa. Nettilukio on aina auki opiskeluun. Kurssien suorittaminen voi maksaa opiskelijan tilanteesta riippuen. Oppiminen tapahtuu Muikku-oppimisympäristössä. Kursseilla saat ohjeita ja tukea opettajilta. Saat suorittamistasi kursseista arvioinnin ja kurssitodistuksen.