Aineopiskelu

Lukion kursseja huviksi tai hyödyksi

Nettilukio tarjoaa suuren valikoiman lukiokursseja avoimeen opiskeluun. Ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole, ja voit opiskella joko harrastusmielessä tai täydentääksesi omia lukio-opintojasi tai ammatillisia opintojasi (YTO-aineita). Kurssien itsenäisen opiskelun voit aloittaa milloin vain ilmoittautumalla Nettilukion aineopiskelijaksi, minkä jälkeen kaikki tarjoamamme kurssit ovat vapaasti opiskeltavissa verkko-oppimisympäristössämme Muikussa.

Kurssit opiskellaan kokonaan netissä, tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Kokeita Nettilukiossa ei ole. Suorittamasi kurssit arvioidaan ja saat niistä todistukset. Arvioiduista kurssisuorituksista peritään kurssimaksu. Lasku lähetetään paperilaskuna jälkikäteen.

Kursseja avoimeen opiskeluun

Nettilukiossa avoimesti opiskeltavat lukiokurssit löydät Muikun kurssipoimurista.

Katso avoimet kurssit tästä
Nettilukion aineopiskelun logo, teksti: "Lukion kursseja..."

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Jokaisella opiskelijalla on oltava oma henkilökohtainen sähköpostiosoite, koska ilmoittautumislomakkeen tallentamisen jälkeen opiskelijalle lähetetään ohjeet Muikku-tunnusten tekemiseen sähköpostitse.

Kurssimaksut

Nettilukion oppimateriaalien itsenäinen opiskeleminen on lähtökohtaisesti maksutonta. Kun opiskelija haluaa kurssisuorituksistaan arvioinnin esimerkiksi omia lukio-opintojaan varten, peritään kurssikohtainen maksu, joka on 140 €. Kurssiarviointien maksullisuuteen vaikuttaa kaksi asiaa: suoritettu kurssi sekä se, opiskeleeko suoritushetkellä toisessa oppilaitoksessa.

Milloin kurssien opiskelu maksaa? (tieto voimassa 31.7.2020 saakka)

Jos et tällä hetkellä opiskele missään oppilaitoksessa, voit tehdä ilmaiseksi lukion pakollisia tai valtakunnallisia syventäviä kursseja Nettilukion aineopiskelijana. Koulukohtaiset syventävät kurssit sen sijaan ovat aina maksullisia.

Jos opiskelet jossakin sopimusoppilaitoksessamme (oppilaitoksen nimi löytyy ilmoittautumislomakkeen listalta), varmista aina etukäteen oman oppilaitoksesi opolta tai rehtorilta, maksaako oppilaitos Nettilukiossa suorittamasi kurssin puolestasi.

Jos opiskelet jossain muussa oppilaitoksessa, kaikki kurssit ovat maksullisia (140 euroa / arvioitu kurssisuoritus).

Jos olet alle 17-vuotias ja sinulta puuttuu perusopetuksen päättötodistus, kurssit ovat sinulle maksullisia (140 euroa / arvioitu kurssisuoritus).

HUOM! Aineopiskelu Nettilukiossa muuttuu 1.8.2020 alkaen kaikille maksulliseksi: elokuusta lähtien kaikista kurssisuorituksista peritään aineopiskelijoilta hinnaston mukainen maksu (140e/kurssi).

Lisätietoja opiskelusta ja ilmoittautumisesta

Yhteydenotot sähköpostilla:

Yleinen opintoneuvonta, suoritukset, todistukset ja kurssimaksut
Johanna Mattila, puh. 044 794 3543

Opintojen ohjaus, yleinen opintoneuvonta, oppilaitossopimukset
Sari Jaaranen, puh. 044 794 5271

Lisätietoa opiskelusta löydät Aineopiskelijan matkaoppaasta

Avaa matkaopas tästä
Kuva esittelee aineopiskelijan reittiä Nettilukiossa. Nettilukio on aina auki opiskeluun. Kurssien suorittaminen voi maksaa opiskelijan tilanteesta riippuen. Oppiminen tapahtuu Muikku-oppimisympäristössä. Kursseilla saat ohjeita ja tukea opettajilta. Saat suorittamistasi kursseista arvioinnin ja kurssitodistuksen.