Tutkinto-opiskelu

Koko lukio verkossa

Nettilukiossa voit suorittaa koko aikuislukion oppimäärän etänä verkossa, eikä opiskeluun kuulu pakollisia lähitapaamisia. Nettilukiossa opiskelet itsenäisesti omassa aikataulussasi ja omilla ehdoillasi. Voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa, sillä kurssit ovat aina saatavilla verkossa. Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Kurssit suoritetaan tekemällä erilaisia oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa (kursseilla ei ole kokeita). Nettilukion opettajat ja ohjaajat tarjoavat sinulle yksilöllistä tukea matkan varrella.

Nettilukiolaiset ovat erilaisissa elämäntilanteissa olevia aikuisia ihmisiä. Opiskelijoidemme joukkoon mahtuu niin vuorotyöläisiä, kotiäitejä, yrittäjiä, ulkomailla asuvia, paljon matkustavia, liikuntarajoitteisia ja niitä, joille perinteinen luokkaopetuksen tahti olisi liian kiivasta tai tuskastuttavan hidasta tai joille lähiopetus ei muuten sovi. Kaikille heille Nettilukio antaa mahdollisuuden joustavaan opiskeluun.

Hakeminen Nettilukion tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi

Nettilukioon voi hakea milloin vain ja opinnot voi myös aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Opiskelet lukion päättötodistukseen ja/tai ylioppilastutkintoon johtavassa koulutuksessa aikuislukion oppimäärän mukaisesti. Lukiolain mukaan lukiossa opiskeluaika on yhteensä enintään 4 vuotta. Aiemmat lukio-opinnot voivat vaikuttaa jäljelle jäävään opiskeluaikaan.

Tutkintotavoitteinen opiskelu Nettilukiossa on maksutonta. Hakeminen opiskelijaksi tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella.

Pääsyvaatimukset

Nettilukio on aikuislukio, minkä vuoksi hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Hakija ei voi olla kirjoilla toisessa oppilaitoksessa samaan aikaan. Aikuislukion pääsyvaatimuksena on perusopetuksen päättotodistus tai vastaavat tiedot. Lukiolain mukaan lukiossa opiskeluaika on enintään neljä vuotta ja opiskeluaikaa tulee olla jäljellä, jotta hakija voidaan hyväksyä Nettilukion tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan todistuskopiot aiemmista opinnoista:

• aiemmista lukio-opinnoista tarvitaan erotodistus
  • suoritetuista ammatillisista tutkinnoista tarvitaan tutkintotodistus
  • keskeytyneistä ammatillisista opinnoista tarvitaan erotodistus
  • jos taustalla ei ole toisen asteen opintoja, tarvitaan perusopetuksen päättötodistus

Todistuskopiot voi liittää tiedostoina suoraan hakemukseen (skannaus tai selkeä kuva) tai ne voi postittaa (osoite alla). Todistuskopioiden toimittaminen sähköisesti jouduttaa hakemuksen käsittelyä.

Poikkeustapauksissa myös alle 18-vuotias voidaan hyväksyä Nettilukion tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi. Tällöin perusteiden tulee olla erityisen painavat. Hyväksymisestä päättää rehtori. Alle 18-vuotiaan hakijan on kirjoitettava hakemukseensa perusteet hakemiselle ja huoltajan yhteystiedot. Hakuvaiheessa ollaan hakijan lisäksi yhteydessä myös tämän huoltajaan ja pyydetään tarvittaessa asiantuntijalausuntoa haun perusteista.

Opiskelijaksi hyväksyminen

Käsittelemme hakemuksesi, kun olemme saaneet sinulta tarvittavat tiedot ja todistukset. Saat sähköpostiisi ilmoituksen hyväksymisestä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisellä allekirjoituksella (sähköinen tunnistautuminen tai mobiilivarmenne). Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, saat lisäohjeita opiskelun aloittamiseen ja pääset laatimaan opiskelusuunnitelmaasi ohjaajasi kanssa.

Lisätietoja opiskelusta ja hakemisesta

Verkko-ohjaaja Eeva Lehikoinen