Lasse Hoffmann

Haastattelu vuodelta 2017 (Nettilukio 20 vuotta)

Lasse Hoffmann
Lasse Hoffmann aloitti opiskelun Nettilukiossa 16-vuotiaana, koska lähin nuorisolukio sijaitsi 130 km päässä.

KUKA OLET JA MITEN LIITYT NETTILUKIOON?

Olen Lasse Hoffmann, 16v, ja opiskelen ensimmäistä vuottani Nettilukiossa. Pääsin opiskelemaan aikuislukioon, koska etäisyyttä lähimpään päivälukioon on 130 km. Asun Lapin Käsivarressa Iitossa, kolmen talon kylässä. Matka on liian pitkä päivittäin kuljettavaksi, enkä minä halunnut muuttaa vielä kotoa. En viihtyisi kaupungissa ja nyt Nettilukion ansiosta minä voin asua kotimaisemissa ja opiskella itselle sopiviin aikoihin. Vapaa-aikani käytän talvella esimerkiksi riekon ansapyyntiin, hiihtämiseen, jääkiekon pelaamiseen jne. Koska Nettilukiossa saa opiskella oman aikataulunsa mukaan, on  etenkin talvella helpompi jaksaa paremmin: täällä on valoisaa vain neljä tuntia päivässä, eikä aurinko näyttäydy pariin kuukauteen. Onkin parempi ulkoilla silloin kun on valoisaa, sen sijaan että istuisi silloin sisällä vain siksi, että se on yleensä työaika.

MILLAISTA ON OPISKELLA NETTILUKIOSSA?

Minulla oli jo ennen Nettilukiota kokemusta itsenäisestä opiskelusta, koska suoritin suurimman osan peruskoulusta kotiopetuksessa. Itsenäisessä opiskelussa on pidettävä kiinni itselle asetetuista tavoitteista, eikä saa olla opiskelematta, vaikkei kukaan olekaan vieressä vahtimassa. Asioitten pitää tulla tehdyiksi ja on muistettava, että opiskelu on itseä eikä koulua varten.

Nettilukio on mahdollistanut minulle kotona ja kotikylässä pysymisen, itsenäisen opiskelun ja olen myös oppinut paljon uusia asioita kursseilla. Opettajat ovat mukavia ja avuliaita, vaikka en olekaan tavannut vielä ketään heistä kasvotusten.

Olen kuullut usein sanottavan, että lukio on kauhean vaikea, mutta ei se olekaan niin.
Olen opiskellut pääasiassa itsenäisillä kursseilla ja yhdellä ilmiökurssilla. Sopivia ryhmäkursseja ei ole vielä sattunut kohdalle, mutta kyllähän tässä on vielä aikaa kokeilla niitäkin.

MUISTOJA NETTILUKIOSTA

Suurempia muistoja ei ole vielä kertynyt, olenhan minä aloittanut Nettilukiossa opiskelun vasta viime syksynä. Voin kuitenkin varmuudella sanoa, että Nettilukio on kauhean hyvä keksintö, ja että se toimii myös erittäin hyvin!