Miia Sivén

Haastattelu vuodelta 2017 (Nettilukio 20 vuotta)

Miia Sivén
Miia Sivén on Nettilukion linjanvetäjä, joka on seikkaillut mukana Nettilukion vaiheissa vuodesta 2001 saakka.

KUKA OLET JA MITEN LIITYT NETTILUKIOON?

Olen Miia Sivén, Nettilukion linjanvetäjä. Olen ollut mukana nettilukion vaiheissa erilaisissa rooleissa vuodesta 2001: olen opettanut englantia ja saksaa, ohjannut opiskelijoita, touhuillut materiaalintuotantojen parissa, ollut mukana Muikku-oppimisympäristön kehityksessä ja nyt jokusen vuoden olen toiminut myös Nettilukion linjanvetäjänä.

MITÄ AJATTELET NETTILUKION TULEVAISUUDESTA?

Toivon että Nettilukio tulee jatkossakin palvelemaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia opiskelijoita. Haluaisin, että onnistumme kehittämään erilaisia, entistä helpompia ja luontevampia tapoja kohdata toisiamme verkossa. Lisäksi toivon, että voimme olla mukana kehittämässä uudenlaisia malleja opetuksen ja oppimisen toteuttamisessa ja järjestämisessä, kuten rajanylityksiä yksittäisten oppiaineiden mutta myös eri oppilaitosten välillä.

OLISITKO SINÄ VALMISTUNUT NETTILUKIOSTA?

Heh, tämä on paha! No enköhän minä olisi, kunhan minua olisi paimennettu riittävästi. 🙂 Tällainen nettilukion opiskelu vaatii aika paljon pitkäjänteisyyttä, itsekuria ja sitoutumista, ja varmasti olisin itsekin tarvinnut tukea ja tsemppiä matkan varrella.

MUISTOJA NETTILUKIOSTA

Parhaat muistoni nettilukiosta liittyvät niihin hetkiin, joissa olen saanut olla todistamassa opiskelijan onnistumisia. Joskus ne konkretisoituvat valkolakkiin, mutta muunkinlaisia omia voittoja olen saanut todistaa, kuten vaikkapa opiskelijan kertoman kokemuksen siitä, miten läsnäolomme verkossa ja yhteisömme on auttanut häntä uskomaan taas itseensä oppijana. Hauskoja ovat olleet myös ne hetket, kun on kohdannut opiskelijan ensimmäistä kertaa kasvokkain jokusen vuoden verkkoyhteydenpidon jälkeen. Pakko on elävänä muistona mainita myös meidän nettikoulutuksen torimme, eli säännölliset verkkotapaamiset opiskelijoidemme kanssa. Mieleenpainuvia hetkiä on vietetty mm. pikkujoulutoreilla, kesäyön toreilla, OpemonGo-peliä pelatessa tai luontoilloissa, joiden aiheet ovat vaihdelleet keväisestä luonnosta harvinaisen verkko-opelajin esittelyyn. Kaikenlaisia verkkospektaakkeleita on matkalle mahtunut. 😀

Minulle Nettilukiossa työskenteleminen on ollut merkityksellistä myös siksi, että meillä Nettilukion väellä on täällä aika kivaa. Toivon, että se on välittynyt myös opiskelijoille.